máte dotaz na náš klub
OP Jindřichův Hradec, 26.kolo

TJ Sokol Stráž nad Nežárkou : Slavonice A

26.kolo
OP Jindřichův Hradec
TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
0 : 0
(0 : 0)
Slavonice A
Slavonice A
So 18.06.2022 14:00
Stráž nad Nežárkou

Stráž – Slavonice 0:0 (0:0) muži

Rozhodčí : Marek Janíček st. – Marek Janíček ml., Zdeněk Havlík

Sestava : Rychlý – Jančura, Kollár, Eger, Zvára – Podsclan, Chovítek B., Kalvas, Bubal – Mikuláštík, Kozel

Střídali : Přílepek, Princ, Čurda, Leixner, Čada, Běhal

 

Slavoničtí dorazili na strážské hřiště v sobotní tropické odpoledne s početnou skupinou svých fanoušků v roli favorita tohoto utkání i celkového vítězství v OP JH. Utkání „o všechno“ od prvních minut mělo svůj náboj a bylo vidět, že obě mužstva hrají nejdůležitější mač sezóny, a tak se na kopačkách obou mužstev byla vidět drobná nervozita. Do první občerstvovací pauzy se hrálo od vápna k vápnu bez nějakého většího vzrušení v podobě gólových příležitostí. Druhá část prvního poločasu byla trochu více na míči slavonická jedenáctka, která hrozila spíše platonicky s nějakými náznaky šancí, ovšem do kategorie tutových se nedala řadit žádná. Sérii rohových kopů hostujícího celku strážští ubránili, a tak se šlo v poločase do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas se opět nesl v duchu předešlého, když se Slavonice dostali asi do dvou slibných šancí, ale do té asi nejvážnější, kdy slavonický hráč již zakončoval, se položil skvělým zákrokem stoper Stráže Honza Eger, a tak i tato akce zůstala gólově nevyužita. S přibývajícím časem se obrázek hry pomalu měnil ve snahu Stráže nerozhodný stav změnit ve svůj prospěch, a naopak Slavonice tento stav ubránit za každou cenu a případně skórovat s brejku. Stráž měla po několika rozích také možnosti k zakončení, bohužel pro domácí nevyužity. Asi největší šanci zápasu ze strany Stráže zastavila píšťalka rozhodčího, která reagovala na zvednutý praporek pomezního pro domnělý ofsajd, když by se řítil sám na hostujícího gólmana Zvára, který v době přihrávky vybíhal jako obránce ze své půlky, a ještě k tomu cca 2 metry před posledním hráčem Slavonic. Takže se o ofsajd nemohlo v žádném případě jednat. Již zmiňovaný pomezní tímto vyšperkoval svůj výkon za celý zápas, kdy veškeré souboje signalizoval hlavnímu jako nedovolené zákroky ovšem jen ze strany strážských. Rozhozenému domácímu mančaftu se již skóre do konce utkání nepodařilo zkorigovat, a tak se týmy rozešli bezbrankovou remízou 0:0.

Komentář Martina Zvára (hráč)

Mohu říci, že naše poslední utkání této sezóny jsme odehráli v rámci možností nejlépe jak jsme mohli. Dali jsme do toho všechno. Snažím se být ve svých pozápasových vyjádřeních objektivní s úctou k soupeři a být hlavně kritický sám k sobě a našemu mančaftu. Ovšem zápas se Slavonicemi nese s sebou trochu hořké pachuti. A to vinou toho, jak bylo toto utkání řízeno rozhodčími. S odstupem času, kdy emoce trochu opadly, jsem nucen konstatovat, že to co předvedl starší z dvojice pomezních, nebylo z lidského hlediska vůbec hodno tohoto zápasu o 1. místo v soutěži ani jakéhokoliv jiného a nedokážu se smířit s tím a ani nechci, že takovýto člověk dělá rozhodčího. Nevím, co mu ve Stráži, kdo a kdy udělal, ale toto je mé asi třetí setkání s ním a pokaždé jsem se setkal s takovou mírou arogance a zlosti vůči našemu mančaftu, že mi to ubírá tolik sil a energie, které vkládám do tohoto krásného sportu, jakým fotbal je. V těchto chvílích je mi smutno. Hlavní rozhodčí šalamounsky z tohoto vyšel trochu alibisticky jako ten dobrák, co věří pomeznímu, a tak píská co mu signalizuje. Nemohu se zbavit dojmu, že ochotně. To, že slavoničtí ve druhém poločase zdržovali hru a leželi na zemi více než hráli je pochopitelné. Spousta mančaftů by se v této situaci k něčemu podobnému uchýlilo taktéž, proto to těmto klukům nezazlívám. Zaslouženě postoupili do 1.B třídy za celou sezonu. Ovšem ve vyšší soutěži budou muset hodně přidat, protože i přes jejich zdánlivou dominanci v OP, hodně ztráceli.

Nakonec bych chtěl jako kapitán našemu mančaftu poděkovat za skvělou sezonu. Kdy se v naší kabině utvořila parádní parta i díky příchodům několika nových hráčů, kteří k nám zapadli jak fotbalově, tak lidsky. Nejlepší umístění v tabulce za posledních několik let, nejméně obdržených branek ze všech týmů OP a šňůra 22 zápasů v řadě bez prohry hovoří za vše.

Průběh zápasu

45'
M. Podsclan
47'
J. Kalvas
52'
M. Zvára
86'
M. Bubal
90'
J. Kollár

Sestavy

ZÁKLADNÍ SESTAVY
NÁHRADNÍCI
4
VP
Princ V.
8
AL
Leixner A.
 
Radoslav Běhal
Běhal R.
 
Jaromír Čada
Čada J.

Informace o zápase

Rozhodčí: Marek Janíček - Marek Janíček ml., Zdeněk Havlík
Místo utkání: Stráž nad Nežárkou
Diváků: 200

Ligová tabulka

1. TJ Jiskra Nová Bystřice 8 24:10 20
2. Sokol Suchdol nad Lužnicí 8 18:6 19
3. SK Horní Žďár 8 18:6 19
4. SK Čtyři Dvory 8 31:19 16
5. SK Dobrá Voda 8 27:16 16
6. AC Buk 8 19:14 11
7. SK Ševětín 8 12:11 11
8. Slavoj Hrdějovice 8 14:19 10
9. TJ Jiskra Třeboň B 8 16:16 9
10. TJ Sokol Neplachov 8 13:25 9
11. FK Studená 8 10:20 6
12. TJ Jiskra Strmilov 8 14:29 6
13. TJ Sokol Stráž nad Nežárkou 8 12:22 5
14. Slavonice A 8 7:22 1
Kompletní tabulka

Nejbližší narozeniny

Martin Neumann
23.10.2024 Martin Neumann A tým
32
Daniel Přílepek
30.10.2024 Daniel Přílepek B-tým
34
Tomáš Merčák
19.11.2024 Tomáš Merčák A tým
17

Podporujte a sledujte nás

Partneři a sponzoři